Ételjegyeket is adnak, csak oltasd be magad

Megállapodás született a koalícióban arról, hogy kapjanak étkezési utalványt azok, akik beoltatják magukat koronavírus ellen – jelentette be Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter, miután részt vett kedden a koalíciós pártok vezetőinek ülésén.

Az egyeztetésről való távozásakor elmondta: megállapodás született arról, hogy 100 lej értékű étkezési utalványokat kapjanak azok, akik felveszik az oltást.

A tárcavezető szerint az utalványt a koronavírus elleni vakcinák második adagjával, a Johnson&Johnson esetében pedig az első dózissal való immunizálást követően kapnák meg a kedvezményezettek.

A miniszter elmondta még, hogy mérlegelik egy oltáslottó szervezésének lehetőségét is, ugyancsak az oltási kedv növelése érdekében, írja az Agerpres.

A kormány korábban fizetett szabadnapot is biztosított azoknak, akik munkahelyükről kell elkérezniük az oltásért. Az efféle, mozgósító intézkedésekre minden bizonnyal azért van szükség, mert a fertőzések megcsappanásával alább hagyott az oltakozási kedv. Az oltáskampányt vezető katonaorvos, Valeriu Gheorghiță szerint mindössze 50%-os lehet az országos nyájimmunitás, ez pedig nem elégséges a várható negyedik hullám leküzdésére.