Etéden tiltott szereket és ittas sofőrt is fogtak

Nem volt unalmas hétvégéje a Hargita megyei rendőrségnek, volt minden a környéken: ittas söfőr, tiltott szerek, gázolás – derül ki a rendőrség 16-ai közleményéből.

Ütköző kocsik gázoltak gyalogost

Augusztus 12-én 13 óra 15 perc körül a 112-es segélyhívó számon riasztották a rendőrséget egy székelyudvarhelyi közúti balesethez.
Az első vizsgálatokból kiderült, hogy egy 35 éves Szatmár megyei férfi a Bethlen utcában személygépkocsija vezetése közben egy 40 éves, székelyudvarhelyi férfi által vezetett személygépkocsival ütközött. A székelyudvarhelyi söfőr épp megállt volna, hogy elsőbbséget adjon az úton átkelő gyalogosoknak, azonban a két kocsi ütközése miatt a gyalogos is megsérült: a 32 éves felsőboldogfalvi nőt kórházba szállították.

Egyik sofőr sem volt ittas állapotban. Az ügyben büntetőeljárás indult testi sértés miatt.

Etéden tiltott szereket és ittas sofőrt is fogtak

Két nappal később, 14-én 2 óra 30 perc körül a megyei rendőrség Etéd közútjait ellenőrizte. Az ellenőrzéseket követően egy 22 éves Maros megyei férfinál olyan anyagokat találtak, amelyekről alapos a gyanú, hogy a tiltott szerek kategóriába tartoznak. Ezeket elkobozták, és nyomozást indítanak az ügyben.

Ugyanitt, félórával korábban egy 52 éves székelyudvarhelyi ittas sofőr bukott le, az alkoholszonda 0,44 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a leheletében.

A kiemelt kép illusztráció