Etéden lefestették a magyar feliratot

Fotó: Szőcs László

Vasárnap, július 7-én Borboly Csaba saját honlapján számolt be arról, hogy lefestették a kétnyelvű helységnévtábla magyar feliratát Etéd énlaki bejáratánál. A bejegyzés szerint Gál Zoltán, Gagy unitárius lelkésze jelezte a problémát a megyei tanács elnökének.

Az eset azonban a múlt hónap közepén történt, június 19-én tett feljelentést az ügyben Szőcs László, Etéd községi RMDSZ elnök és Szilveszter Attila, polgármesteri teendőkkel megbízott alpolgármester. Kérésüket iktatták a rendőrségen, jelenleg zajlik a nyomozás – mondta el portálunknak Szőcs László.

Két táblát már korábban megrongáltak Etéden, amelyeket céltáblának is használtak, kővel dobálták meg őket. A most lefestett táblán is látszik a kődobálás nyoma. Próbálták letisztítani a táblát oldószerrel, de nem jártak sikerrel – tette hozzá Szilveszter Attila.

Az etédi önkormányzat átiratban kérte a tábla kicserélését, azonban a megyei tanácsnál nem tudtak erről, ezzel magyarázta Borboly Csaba, hogy több hetes késéssel értesült az esetről.