Esőre hó

Az ország területeinek nagy részében bőséges csapadékra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés lépett érvénybe kedden, március 16-án 10 órától. A figyelmeztetés március 18-áig, hajnali 6 óráig tart. Főként esőre kell számítani, de Erdélyben, Máramarosban és a hegyvidéken kedd estéről szerda hajnalra ez átvált havazássá az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Hegyvidéken felerősödik a szél is: főként a Bánságban, Olténiában, valamint Moldva és Munténia bizonyos régióiban. Az 1500 méter feletti területeken ideiglenesen 70-90 kilométer/órás széljárásra is lehet számítani széllökésekkel, hófúvással és csökkent látási viszonyokkal. Erdély hegyvidéki területein új hóréteg képződik, áll még a jelentésben.

Egy másodfokú (narancssárga), erős havazásra és hóviharokra vonatkozó riasztást is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország 12 megyéjére, Hargita megye nem tartozik közéjük. A narancssárga jelzésű riasztás Kovászna, Vrancea, Buzău, Brassó, Prahova, Argeş, Szeben, Vâlcea, Fehér, Hunyad, Gorj és Krassó-Szörény megyében érvényes.

Az accuweather.com meteorológiai szakportál szerint Székelyudvarhelyen egészen estig lesz szükségünk esernyőre, 21 órától már havazást jósol az oldal. A szakportál szerint a csapadék szerda délben ismét esőre vált. A következő két napban a maximális értékeket 5 Celsius-fok körül jósolja az accuweather Székelyudvarhelyen, a minimálisat fagypont körül.