Eső, havazás, majd lehűlés várható

Február 4-én, kedden 13 órától szerda 8 óráig az ország 28 megyéjében, köztük Hargita megyében is megerősödik a szél, jelentős mennyiségű csapadék hullhat, és 1700 méter fölött hóviharok várhatók. Az Országos Meteorológia Szolgálat (ANM) szerint kedden az ország központi részén esni, a hegyekben havazni fog.

Keddről szerdára virradó éjszaka az eső fokozatosan havas esővé, havazássá alakul, a lehulló csapadék meghaladja a 20-25, helyenként a 35-40 litert négyzetméterenként. A szél megélénkül, 55-65 km/órás széllökések várhatók – adja hírül az Agerpres hírügynökség.

– Keddről szerdára virradó éjszaka az eső havazássá alakul át, csütörtökön is hasonló idő várható. Hétvégére újra lehűl az idő, további csapadékra február közepén van esély, de ez távolabbi esemény, így nem lehet biztosat mondani. Ha havazás lesz, az nem marad meg sokáig, mert a meleg ciklusok váltogatják egymást a hónapban, hamar elolvadhat a hó – mondta el érdeklődésünkre Nagy István, a Szentegyházi meteó állomás nevű Facebook-oldal működtetője.

Székelyudvarhelyen jelenleg esik az eső, 6 Celsius fokot mutatnak a hőmérők.