Esni fog, de időnként a nap is kisüt

Változékony, többnyire hűvös időre számíthatunk a következő két hétben, és csapadék is várható az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szeptember 27-e és október 10-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzése szerint.

Erdélyben a jelzett időszak első napjaiban fokozatos lehűlés várható. A kezdeti 24 Celsius-fokról hét végére 16 fokig csökken a nappali csúcshőmérséklet. Aztán ismét felmelegszik az idő, október 6-án már újra 20 fok körüli csúcsértékekre lehet számítani, majd újabb lehűlés jön.

Hasonlóan alakul az éjszakai hőmérséklet is, az első napokban 12 fokig, aztán hétvégére 4 Celsius-fokig csökken a hőmérséklet éjszaka, október 6-10-e között pedig 6 fok körül alakul. Esőre hétfőn és kedden, szeptember 27-én, 28-án, majd október 7-e körül lehet számítani.

A hegyekben a hétfőn jegyzett 17 fokról szerdára 8 fokig csökken a nappali csúcshőmérséklet, éjszaka pedig előbb 7, majd a hét vége felé 1-2 Celsius-fokra lehet számítani. Aztán felmelegedés következik, október 5-e és 10-e között nappal 10-13, éjszaka 3-5 fok várható. Esőre hétfőn, kedden és szerdán, majd október 7-e körül lehet számítani.

Székelyudvarhelyen a weather.com előrejelzései szerint kedden és szerdán 15 és 17 Celsius-fok körül alakul majd a hőmérséklet, és míg kedden száz százalékos az eső valószínűsége, szerdára száraz időt jósolnak, helyenként felhős égbolttal.

Csütörtökön túlnyomóan napos időjárásra lehet számítani, a nappali csúcs 18 Celsius-fok lesz, éjszakára ez akár 6 Celsius-fokig is lecsökkenhet. A hét vége felé közeledve, pénteken és szombaton helyenként felhős égboltra, legtöbb 17 Celsius-fokos időre számíthatunk. Ezekben a napokban az éjszakai értékek 3 és 4 Celsius-fok körül alakulnak.

Vasárnap aztán kisüt a nap, és egészen szerdáig, október 6-áig jó időre számíthatunk, a vasárnapi 17 Celsius-fokos csúcsról szerdán 20 Celsius-fokra is felmelegedhet az idő.

Kiemelt kép: Szabó Apor