Eskütételre készülnek a tanácsban

Március 25-én, csütörtökön tartja rendes havi ülését a székelyudvarhelyi önkormányzati testület a városháza Szent István termében, közölte a polgármesteri hivatal szóvivője.

A 21 pontos napirend szerint az Albert Sándor – városmenedzseri kinevezése miatt – helyére lépő Godra Zsolt helyi tanácsos leteheti az esküt, így újra teljes lehet a létszám a tanácsban, illetve a Szabad Emberek Pártjának (POL) frakciójában. A tanácsoscsere miatt módosításokra számíthatunk a tanintézmények és a kórház vezetőtanácsában is.

Lakossági kérésekre, igénylésekre is döntés vár, csütörtök délelőtt hibrid autóra járó adókedvezményről, szociális és ifjúsági lakások átadásáról is szó lesz, illetve ezúttal is kérvényezték egy államosított terület magántulajdonná nyilvánítását a földtörvény alapján.

Ingatlanügyek terén még előterjesztették egy bethlenfalvi belterület köztulajdonná minősítését, és két városrendezési terv (Medence utca, Széldomb) elfogadását is. A fejlesztések sem állnak le: a gáz-, villany-, vízhálózattal kapcsolatos munkálatok jóváhagyását kérik a szolgáltatók, illetve frissíteni kell a Bányai iskola két épületének felújítására vonatkozó terveket.

Ezeken kívül elfogadnák a szociális tevékenységek éves fejlesztési tervét, a városi erdőből származó tűzifa licitára és egy erdőgazdálkodási pályázat is téma lesz, valamint – a POL egy korábbi ígéretéhez híven – újra létrehozzák a közlekedési ügyekért felelős bizottságot.

A tanácskozás reggel 9 órakor kezdődik, portálunkon beszámolunk róla.