Eseménymentes ralit kívánnak mindenkinek!

Fotó: GÁL ELŐD

Különleges év ez a Maxx Racingnek, hiszen az általuk szervezett Hargita Rally 31. kiadása történetében először országos ralibajnokság első versenye – vezették fel sajtótájékoztatón az idei versenyt, amelyre rekordszámú, 79 pilóta nevezett be. Hozzá kell tenni, hogy a 2000-es évek előtti időszakot nem számolva, hiszen 1986-ban összesen 135 csapat állt rajthoz. „Lényegében nemzetközinek számít a mezőny, hiszen magyar és bolgár pilóták is versenyeznek az idei szakaszokon” – harangozta be Ferencz Csaba főszervező.

Fogadta is a gratulációkat: Bíró Barna Botond megyei alelnökét, Gálfi Árpád polgármesterét, és Keleti Edwinét, a Román Autósport Szövetség igazgatójáét, aki az első Csabáék által szervezett bajnokságon még versenyzőként volt jelen, szinte meg is nyerte azt. Gratulált László-Velin Zoltán is, az ePusle, a Toyota helyi márkaképviseletének ügyvezető igazgatója, aki szerint ki lehet mondani, hogy ez a bajnokság legkedveltebb aszfaltversenye, ezért a következő évekre is partnerséget ígért a szervezőknek.

Keleti Edwin egykor még versenyzőként vett részt a Hargita Rallyn.

Nem mellesleg, „megtelnek a szállodák és az éttermek a megye egyik legrangosabb sporteseményén, rólunk szólnak a hírek”, fogalmazott polgármester, aki külön kívánt sok sikert az udvarhelyszéki versenyzőknek, Jakab Attilának és Gál Istvánnak.

Mindketten új autóval indulnak az idei versenyen. Gál István részt vett a Hargita Rally beharangozó sajtótájékoztatóján, ahol elmondta, úgy gondolja az új autó miatt egy teszt is lesz nekik ez az idei, de szeretnének ettől függetlenül a lehető legjobb eredményt elérni.

Udvarhelyi pilótából ugyan nincs több, de mint a sajtótájékoztatón kiderült, a magyarországi Czesinger Kristóf navigátora, Nagy Attila szintén székelyudvarhelyi, ezért egy kicsit hazai pálya az ő csapatuk számára is. Czesinger egyedülállónak nevezte azt, hogy ezen a versenyen a városközpontban ki tudják alakítani a szervízparkot, a csapatbemutatót, az eredményhirdetést és a belvárosi szakaszt, úgy, hogy minden pillanatok alatt megközelíthető. Ők harmadik alkalommal vannak itt a versenyen, a bucsini és a lövétei szakaszok személyes kedvencei. „A tempós és a technikás részek váltakoznak, mindegyiken kihívás végigmenni. Versenyzői szempontból az is elég egyedi dolog, hogy a bucsini szakasz hosszúsága szinte 30 kilométer, nagy élmény rajta versenyezni” – magyarázta.

Ami a további versenyzőket illeti, nem hiányozhat az abszolút országos bajnok Simone Tempestini, a Hargita Rally rekordere, Sebastian Barbu, vagy éppen az elmúlt két szezon aszfalt-bajnoka, a kolozsvári Bogdan Marișca sem. Mindannyiuknak „eseménymentes versenyt” kívántak a szervezők.

A verseny programjáról itt olvashatsz, míg az emiatt történő útlezárások helyszíneit és időpontjait ide kattintva találod.