Érzed a ritmust?

Fotó: a Dob-ban Facebook-oldala/ALBIN GÁBOS

Tizenötödik alkalommal is lesz Dob-ban, a Csíkszeredában rendezett ritmusfesztivált augusztus 5. és 7. között szervezik.

Pénteken, augusztus 5-én a Dobmánia erdélyi workshopjával indítják a hétvégét reggel 10 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Ugyanígy indul a szombati program is, szintén 10 órától a Mikó-várban is kezdődnek a programok: jam kuckó, hangszersimogató, kiállítás, henna, arcfestés, majd 11-től Ádám Julcsi és Melles Endre tart gyermekfoglalkozást. Még a felvonulás előtt a learn2drum dobiskola is bemutatót, illetve hangszersimogatót tart, majd 18 óra 30 perctől kezdődik a vonulás a Szabadság térről a Mikó-várig, ahol

több koncerttel várnak este.

19 órától a Woodroom kezdi meg ezek sorát, majd Barzongroove, Markó Ádám, Ádám Julcsi és Melles Endre zenélnek. Az este főattrakciója a svéd Dirty Loops lesz, azaz Henrik Linder és Aron Mellergard.

Vasárnap a gyermekfoglalkozás 10 óra 30 perctől kezdődik, Cserey Csaba és Miklós Gyuri tartják, illetve 12 órától dobkörön lehet részt venni az Urban Tribal Band-el. A felvonulás az előző naphoz hasonlóan 18 óra 30 perctől indul ugyanazon az útvonalon, és a Mikó-várban rendezett koncertek szintén 19 órától kezdődnek.

Cserey Csaba és Vlad Isac, a Cantodrum, a Dobolda, és az Afor DanceTóth Larisa táncstúdiója – lépnek fel, majd a Fusio Group koncertjével zárul a fesztivál.

Az egésznapos foglalkozások után a szombati és a vasárnapi program is örömdobolással zárul.

Jegyeket elővételben a www.bilete.ro oldalon lehet vásárolni, a napi 50, a kétnapos 80 lejbe kerül, diákoknak 60-ba. „A helyek száma korlátozott” – írják még Facebook-eseményükben a szervezők.