Értjük, hogy kampány van, de azért ne öljétek meg az öregeinket

Tegnap este, miközben néztem Borboly Csaba videóját arról, hogy az udvarhelyi lett a háttérkórház, nagyon megcsapott az az érzés, hogy: korona ide, korona oda, kampány van, tesó!

Amikor Borboly ott mutogatta, hogy a weblapja hogy néz ki, és hogy mik vannak rajta, hogy ott írja, hogy ők mit tettek a koronaügyben, majd egyenesen kerek perec elmondja, hogy a koronavírusról ne akármilyen oldalról tájékozódjunk, hanem megbízható oldalakról, azaz az övéről és az RMDSZ-éről, megértettem, hogy miközben itt mi elvagyunk a mi dolgainkkal, és nem látunk ki a korona mögül, addig ők keményen kampányolnak.

Ma reggel, amikor a szerkesztőségben egy kolléga feldobta, hogy a MIÉRT-esek osztogatják, hogy az önkénteseik hogyan adják oda a csomagot az öregeknek, kéz a kézben, vagy bent a lakásban, és hogy ez normális-e, amikor pont az a cél, hogy ne találkozzanak az öregek senkivel, akkor egyből vágtam rá: kampány van, gyerekek.

Aztán elgondolkodtam. Az az önkéntes, aki napi tíz öregnek vásárol be, vagy tíz öreget látogat meg csomaggal, az pontosan tízszer erősebben teszi ki magát a fertőzésnek, mint egy normális ember, aki csak a saját szüleinek vásárol be. Tehát azok az öregek, akikhez önkéntesek járnak be kéz a kézben pózolni, tízszer vagy ki tudja hányszor akkora veszélynek vannak kitéve, mint az átlagos öregek.

Közben egyik kolléga belinkelte a városháza oldalát, amin egy lecsúszott maszkos néni, cipővel a mások házában, kéz a kézben pózol öregekkel, vagy test a testhez ragadva.

Nem akarom most senkinek leüvölteni a fejét, szerintem megértéssel és szeretettel kell forduljunk mindenki irányába, még azokéba is, akik esetleg tévednek.

De javasolhatnám azt, ha egy csomagkihordó önkéntes az öregeket öleli, akkor azt tegye azért, mert az öregeknek különösen nagy szükségük van most szeretetre, ne pedig azért, hogy a Facebookon reklámanyag legyen belőle?