Érmekért harcolnak itthon, továbbjutásért Európában

Harmadik szuperligás szezonjukat kezdik az udvarhelyi asztaliteniszezők.
Fotó: Pál Árpád (archív)

Javában zajlik a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK asztaliteniszező együttes felkészülése az idényre. Hivatalos honlapján a csapat közzétette azt is, hogy mely játékosokkal vágnak neki a bajnokságnak, illetve a nemzetközi szerepléshez. A György Szilárd, Sebastian Loso, Tamás Szabolcs, Cservik Krisztián és György István edző-játékos által alkotta együttesnek sikerült egy új játékost igazolnia.

Az új szerzemény a besztercei származású, többszörös ifjúsági és felnőtt román bajnok Filimon Ovidiu Lucian. A negyven évesen  huszonkét éves sikeres pályafutással rendelkező játékos már Európa Bajnokságon is dobogóra állhatott felnőtt válogatottként.

,,A következő bajnoki idényben az első négybe kerülés a célunk. Filimon érkezésével erősödött a csapatunk, így ezt a célt mindenképp kitűzhetjük magunk elé.” – fogalmazott portálunknak György István edző-játékos.

A férfi asztalitenisz Szuperliga első tornáját novemberben szervezik. A bajnoki rajt előtt azonban az Európa Kupában lesz érdekelt az együttes. Habár az ISK-SZAK idén is jelezte, hogy házigazdája lenne a csoportmérkőzéseknek, ezt nem sikerült elérnie. Az udvarhelyieknek Spanyolországba kell utazniuk, ahol a házigazda Universidad De Burgos mellett az ukrán Fortune Kijev, a luxemburgi DT Saint Hubert Bridel és a szintén ukrán OMIS Harkov lesznek az ellenfelei. A találkozókat szeptember 14-15-én rendezik, a kieséses szakaszba a két első helyezett jut. Továbbjutás esetén oda-visszavágó mérkőzésekkel folytatódik a sorozat.

,,Az Európa Kupában a továbbjutásért utazunk Spanyolországba. Úgy látom, hogy a tavalyi csoporthoz képest most egy könnyebbe kerültünk. Az a célunk, hogy a kieséses szakaszban folytathassuk az európai szereplést” – nyilatkozta György István.