Erdélyi és norvég zenészek fognak muzsikálni

Fotó: Florescu-Fernandez & Friends Egyesület Facebook-oldala.

Székelyudvarhely lesz a RoWay-NorMania nemzetközi koncertturné egyik megállója. A kamarazenei előadás július 11-én, kedden 19 órától lesz a városháza Szent István termében, a belépés ingyenes. 

A RoWay-NorMania projektet a nagyszebeni Florescu-Fernandez & Friends Egyesület és a norvégiai Eikeset med 4 Strenger Egyesület szervezi, a RO-CULTURA pályázati program részeként. Eddig Szeben megyében tartottak ismeretterjesztő és nevelő koncertsorozatot, illetve négy flashmobot. Július 6. és 15. között pedig a projektben részvevő művészek kortárs zenei koncerteket fognak adni, Nagyszebenben, Brassóban, Focșani-ban, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Nagyváradon, Temesváron és Kolozsváron.

Két zeneszerző, Mihnea Brumariu és Stig Nordhagen kapott megbízást és komponált műveket a projekt számára. Ezek a művek a romániai és norvégiai turné során kerülnek először bemutatásra, erdélyi és norvégiai művészek előadásában.

A romániai turnén a művészekhez egy kamaraegyüttes is csatlakozik: a kolozsvári Gheorghe Dima Nemzeti Zeneakadémia hallgatóiból álló Animato vonósnégyes. Mellettük Monica Florescu (zongora), Tokaji-Eikeset Krisztina (cselló), Stig Nordhagen (klarinét), Sigmund Eikeset (hegedű), Koppándi Jenő (hegedű), Antal Sándor (brácsa) és Makcim Fernandez Samodaiev (cselló) játékát hallhatja még a közönség.