Ercsa átvette az irányítást

Fotó: a női labdarúgó válogatott Facebook-oldala

Újabb világbajnoki selejtezőt játszik a román női labdarúgó válogatott, amelynek a székelyudvarhelyi Geréd Erika is tagja. Az első, horvátok ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésüket végigjátszotta, míg a litvánok elleni 3-0 arányú győzelem során csereként lépett pályára.

Cristian Dulca szövetségi kapitány október 12-én hirdetett keretet a következő selejtezőmérkőzésre, amelyre Geréd Erika ismét meghívót kapott. Az udvarhelyi védő plusz szerepet is kapott a mérkőzéseket megelőző edzőtáborban, a román női válogatott Facebook-oldalán számolt be arról, hogy hétfőn, október 18-án Ercsa vette át az irányítást a csapat Instagram-oldala felett. „Legyen naprakész és tartson velünk a nemzeti együttes táborába” – írják az instagramtakeover hashtaggel megtoldott bejegyzésükben.

A válogatott eddigi két meccsét megnyerve 6 pontot gyűjtött a világbajnoki selejtezőcsoportjában, ugyanúgy, ahogy Svájc és Olaszország is, de rosszabb gólkülönbségük miatt a csoport harmadik helyén állnak. Ez pénteken, október 22-én este meg is változhat, hisz a csoportelső Svájc Zürichben fogadja őket 20 órától, a tervek szerint a ProX-en közvetítik majd.