Épülhet az új inkubátorház

Lezárult a kisiparos inkubátorház közbeszerzési eljárása, így március 8-án, szerda délelőtt a nyertes társulással aláírta a műszaki tervezést és a kivitelezést magába foglaló szerződést Gálfi Árpád polgármester – olvasható a városháza honlapján.

A látványterv forrása: udvarhely.ro

Az épület a Budvár övezeti rendezési tervhez igazodva épül. Az L alakú épületben, amelynek nyitása a Nagy-Küküllő felé lesz, összesen 15 műhely kap majd helyet. Az épületben két raktárhelyiség, egy konferenciaterem, egy recepció, női, férfi és fogyatékkal élők számára kialakított mosdó is lesz, az emeleti részen pedig egy kiállítótér.

A Regionális Operatív Programból (POR) finanszírozott beruházás kivitelezője a Viaductból, az Ing Service-ből és a Total Structure Designból álló társulás. A tervezésre 3, míg a kivitelezésre 12 hónap áll a nyertes társulás rendelkezésére. Az aláírt szerződés alapján a műszaki tervezés 286.790 lejbe, míg a kivitelezés 8.140254,50 lejbe kerül. A beruházás összértéke áfával együtt 8.444.894,5 lej (2020 májusában még 7,5 millió lej volt az előirányzott költségvetés).

A kisiparos inkubátorház egyike a 2019-ben megnyert uniós projekteknek, amelyeknek a kivitelezési határidejük elvileg 2023. december 31-e. 2022 májusában még a biztosan lezárható projektek között emlegette Albert Sándor leköszönő városmenedzser. Több tanácsülésen is vitát gerjesztett a megnőtt önrész és a választott helyszín.