Enyhülni fog a február

Enyhül az időjárás a következő két hétben, országszerte felmelegedés várható a meteorológusok előrejelzései szerint. Csapadékra, esőre, havazásra, havas esőre hétvégén és február 24-e után lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 13-a és 26-a közötti jelentése szerint, Erdélyben a nappali csúcsértékek 2-4 Celsius-fokról lassan feltornázzák magukat 7-8 fokra. A minimum értékek mínusz 7 és plusz 2 fok körül fognak alakulni, enyhébb éjszakák február 18-a és 20-a között lesznek. Csapadékra is ez utóbbi időszakban számíthatunk, február 24-e után még nagyobb eséllyel, főleg havazásra és havas esőre.

A hegyvidéken nem lesznek jelentősebb változások, némi felmelegedést jósolnak a meteorológusok a hét folyamán és február 21-e után. A nappali csúcsértékek mínusz 3 és plusz 2 Celsius-fok között alakulnak majd, február 16-a és 19-e között lesz a legmelegebb az előrejelzések szerint. A minimumok mínusz 8 és mínusz 4 fok körüliek lesznek, havazásra 18-a és 21-e, valamint 24-e után lehet számítani – számolt be az Agerpres.

A Szentegyházi meteo állomás Facebook-bejegyzése szerint ma helyenként huzatos, szeles időre számíthatunk, ami bár a moldvai régiót fogja jelentősebben érinteni, mifelénk is érezhető lesz, főként a délutáni órákban a magasabban fekvő tájakon.

Kiemelt kép: Szabó Apor