Ennyien nem tudták befejezni a ralit

Többen baleset miatt, vagy technikai gondok miatt kényszerültek feladni a versenyt, de nem Simone Tempestini.

Szombaton este kilenc órakor megtartották a huszonhetedik Hargita Gyöngye Rali díjkiosztóját.

A két napig tartó versenyt összesen ötvennyolc páros fejezte be.

Tizenöt pilóta és navigátora kényszerült feladni technikai gondok vagy baleset miatt, és volt, akit az útvonal elhagyása miatt zártak ki.

Az eső sem akadályozta a szervezőket abban, hogy átadják a díjakat: Bogdan Năstasénak az N11-es kategória győzelméért, míg az ifjabb Gîrtofan testvérnek, Andreinak az RC2N kategória győzelméért járót.

Közben a díjátadó főszereplői, az összetett verseny dobogósai is megérkeztek a Patkóba ágakkal feldíszített autóikkal.

Míg eldurrant néhány szelfi, díjazták a kétkerékmeghajtásúakat: az RC3-as kategória győztesét, Adrian Teslovant, Szabó Csongort, az RC4-esek legjobbját, Norbert Maiort az RC5-ös kategóriában, és Alexandru Pițigoit, az N12 kategória győztesét.

Ugyan a Patkóban kialakított színpad dobogójára nem fértek fel, kiemelnénk néhány versenyző nevét, akik nagyot alakítottak. Az országos ralibajnokság nagy öregje, Constantin „Titi” Aur a tavalyi szuperspeciális győzelme után, idén is elcsípett egy második helyet ugyanezen a szakaszon.

Az Udvarhely központjában rendezett szakaszt Sebastian Barbu nyerte, ezzel ő volt az egyetlen, aki a végső győztes Tempestinin kívül szakaszgyőzelmet ünnepelhetett. Navigátorával, Bogdan Iancuval az összetett negyedik helyén végzett. A legjobb magyar, a Marozsi Zsolt és Szabó Lili páros az összetett hetedik helyén zárta a versenyt.

Az összetett verseny érmein végül a három legnagyobb esélyes osztozhatott. A Dan Gîrtofan és Tudor Mârza páros harmadik lett, hiába kezdte Skoda Fábiájuk a szombati napot „csupán” a negyedik helyről.

A Bogdan Marișca–Borbély Károly duó végül második helyen tudott végezni Ford Fiestájával, nem tudta megnyerni az ötödik Hargita Gyöngye Raliját, mert Simone Tempestini megvédte tavalyi címét. A verseny tizenkét etapjából 11-et sikerült nyernie a Hyundai-jal. Az ő navigátora Sergiu Itu volt. Tempestini ezzel átvette az országos bajnokságban is a vezetést Vali Porcișteanu előtt.

Kattints a hozzászólások megjelenítéséhez

Korábbi képriportok