Ennyi külföldön élő román fertőződött meg

67 külföldön élő román állampolgár fertőződött meg bizonyítottan koronavírussal, 11-en közülük meghaltak – derül ki a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati tájékoztatójából.

A járvány kitörése óta összesen tizenegy román állampolgár hunyt el külföldön koronavírus-fertőzésben: nyolc Olaszországban, kettő Franciaországban és egy Nagy-Britanniában.

A diplomáciai képviseletek és a konzuli hivatalok által szolgáltatott adatok alapján idáig 67 külföldön élő román állampolgárnál mutatták ki a koronavírust, közülük 52 Olaszországban, 4 Spanyolországban, 3 Franciaországban, 2 Namíbiában, 2 Indonéziában, egy-egy személy pedig Tunéziában, Írországban, Luxemburgban és Nagy-Britanniában fertőződött meg.

A külföldön élő román állampolgárok a +4021.320.20.20 telefonszámon tájékozódhatnak a vírusról – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 28-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!