Ennyi gólt még nem szereztek egy meccsen sem az idényben

Utolsó hazai bajnokiját játszotta a Hargita Kézilabda Klub vasárnap a női kézilabda másodosztályban vasárnap, május 22-én Marosvásárhely ellen. A lányok jó pontszerzési eséllyel léptek pályára, hisz a Maros megyeiek sem remekelnek a szezonban, öt megnyert mérkőzésükkel a tabella nyolcadik helyét foglalják el.

Adott némi aggodalomra okot, hogy Mester Zsolt, a HKK edzője családi okok miatt el kellett, hogy hagyja a csarnokot a mérkőzés elején, ennek ellenére az udvarhelyi lányok nem mutatták ijedtség jeleit. A beálló Márton Kinga góljával – akinek nehéz dolga volt a hórihorgas vásárhelyi védők gyűrújében – megszerezték a vezetést, és folyamatosan tartották is előnyüket Miklós Flóra és Miklós Enikő találataival. A vendégek 20 perc lejártával először szereztek vezetést, Elena Dina másodpercek alatt dobott két góljának köszönhetően.

Gergely Nóra találatával a 25. perben egyenlített az ekkor már Mesterrel a kispadon kiegészülő udvarhelyi csapat, de a félidő vége a vendégeknek jött ki jobban. Hiába, hogy Bíró Melinda nagyszerű teljesítményt mutatott a kapuban, a gólszerzéssel akadtak gondok. Nóra, Flóra és Enikő lövései sem találtak utat a hálóba, több lövés is a kapufán csattant, Dénes Szidi hétméterest hibázott, miközben a túloldalon háromszor is eredményesek voltak a vendégek, így a félidő végén 13-16-ra módosították az eredményt.

Kapaszkodni kellett tehát a második játékrészben, hogy legyen még esély a pontszerzésre, és ezt nagyszerűen össze is hozták a lányok. A 34. percben Flóra találatával ismét csak egy volt a különbség, Kosza Kincső is betalált, Lukács Erika értékesítette a heteseket. A Melindát váltó Sánduly Zsófi is nagyszerűen szállt be a mérkőzésbe, két hatalmas védéssel a félidő elején, azonban az látszott, hogy idegesebben, fáradtabban játszik, ami nem csoda, hisz a felnőtt és az ifjúsági 1-es csapatban is végigvédte az idényt, sokszor helyettes nélkül. Percekkel később ismét Melinda érkezett a kapuba, őt sok esetben ejtésekkel tették próbára a vásárhelyi játékosok.

15 perccel a lefújás előtt is partiban volt a HKK, ekkor azonban jött egy újabb, az első félidő végihez hasonló hullámvölgy, amikor egyszerűen nem sikerült betalálni, és ezt kegyetlenül ki is használták a kevés cserével érkező vásárhelyiek, néhány perc alatt 7 gólos előnyt sikerült összedobálniuk. A félidő végén Bíró Melinda a kapuból kiabálva próbálta még motiválni a társakat, és kisajtolni a megmaradt energiatartalékokat, ami egy újabb kapaszkodást eredményezett, de a vendégek lövői nem hibáztak támadásaiknál, és végül 5 góllal, 33-38-ra nyerték meg a meccset.

A csapatból Miklós Flóra és Miklós Enikő összesen húsz gólt termeltek, előbbi 11, utóbbi 9 alkalommal volt eredményes, Lukács 5, Gergely 4, Márton 3 és Kosza 1 gólt dobott.

A vereség ellenére Mester Zsolt gratulált a lányoknak a szezonban egy meccs alatt dobott legtöbb góljukhoz, és a helytállásukhoz, volt, akit külön is kiemelt, például Dénes Szidit a nagyszerű átadásai miatt. Az edző bizakodó, hogy a csapat utolsó mérkőzésén a tabellán éppen előttük álló Temesvár ellen meglehet a várva várt pontszerzés. A mérkőzést május 29-én, vasárnap 10 órától rendezik.