Engedélyköteles a teherautók behajtása Székelyudvarhelyre

Engedélyköteles a teherautók behajtása Székelyudvarhely területére, figyelmeztet a helyi rendőrség azután, hogy észlelték, a tavasz közeledtével ismét megnövekedett az építkezések és felújítások elkezdése miatt a város területén a teherforgalom – olvasható az intézmény Fcebook-oldalukán megosztott közleményben.

A 2009/69-es helyi tanácshatározat alapján engedélyt kell kiváltani, ha 2,5 tonnánál nagyobb járművel szeretnénk a műemlékterületnek minősülő A zónába behajtani, vagy 7,5 tonnát meghaladó járművel a B zónába jutni.

Az engedélyek kiválthatók személyesen a polgármesteri hivatal 5-ös számú irodájában, hétfőtől csütörtökig 8 és 13 óra között, illetve online is, ímélben, vagy a polgármesteri hivatal honlapján található űrlap kitöltésével.

Az ímélben történő igénylés lépései:

  1. Az igénylő a daniel.magdolna@udvarhely.ro címen jelezheti, hogy behajtási engedélyre van szüksége, ezután megkapja válaszként a kitöltendő formanyomtatványt és a további utasításokat.
  2. A kitöltött formanyomtatvány és a forgalmi engedély szkennelt másolatának visszaküldése után
  3. a megadott bankszámlaszámra be kell fizetnie az engedélyre megállapított összeget,
  4. és végül vissza kell küldenie a befizetést igazoló papír szkennelt változatát. Ezt követően kapja meg ímélben az engedélyt.

A polgármesteri hivatal honlapján történő ügyintézéshez az útmutató videó:

Â