Emailen kell kérni a pénzt az APIA-tól

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának mezőgazdasági osztálya az országos változásokhoz igazodva elkezdi a területalapú támogatások online ügyintézését.

Az ügyintézés a következőképpen zajlik: az érintett személy e-mailen jelzi a mezőgazdasági irodának a kérelmezési szándékát.

Az elektronikus levélnek tartalmaznia kell: a kérelmező személy nevét, a pontos postacímét, a telefonszámát, illetve azt, hogy történt-e változás a tavaly bejelentett adatokhoz képest (eladás vagy vásárlás miatt).

Amennyiben nem történt változás, akkor a személyi igazolvány másolatát kell csatolni a kérés mellé. Változás esetén az adásvételi dokumentumot is kell mellékelni a kérvény mellé.

Ezt követően az ügyintézést a mezőgazdasági iroda bonyolítja le, az adóosztállyal közösen, és a kiállított dokumentumokat közvetlenül juttatja el a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökséghez (APIA).

A kéréseket lehetőleg annak a munkatársnak küldjék az érintettek, akivel a korábbi években már dolgoztak. A munkatársaik elérhetőségei a következők:

A polgármesteri hivatal kérvényét is lehet használni az ügyintézésre, ide kattintva letölthető a nyomtatvány, és online is kitölthető az űrlap.