Elvitte a versenyt a 4goSale

A 4goSale csapat, fotó: DIMÉN-VARGA LÁSZLÓ archívuma

Idén is megszervezte középiskolásoknak kiírt ötlet- és üzleti terv-versenyét a Gazdasági Tanácsadó Klub december 11-én, szombaton. A kilencedik alkalommal megrendezett versenyen 21 csapat mutatott be egy-egy saját ötletet és üzleti tervet a gazdasági szakemberekből, vállalkozókból és egyetemi oktatókból álló zsűrinek.

A verseny előtti hónapban a GTK koordinátorai és előadói online képzést tartottak üzleti terv témakörében, ahol gyakorlati és hasznos tanácsokkal látták el a versenyen részt vevő középiskolás diákokat, akik közül többen is székelyudvarhelyi iskolát képviseltek: a Gimi 2, a Refi és a Marin Preda 1-1 négyfős csapattal nevezett, míg a Gimi és a Peda egy közös csapatot is indított a versenyen.

A szombati versenyt végül a Bálint Csaba közgazdász által felkészített gimis csapat, a Bán-Gagyi Roland, Bereczki-Orbán Péter, Dimén-Varga Ábel és a Tóth Attila alkotta 4goSale nyerte. Az iskola közgazdaságtan tanára, Dimén-Varga László által felkészített, Peda és Gimi együttes csapata, az Interschool is elcsípett egy helyet a dobogón, ők harmadikok lettek. A négyest Bálint Kund, Barabás István, Farkas Ferencz-Örs és Németi Kinga alkották. „Mivel a saját gyerekeink is részt vettek, ezért úgy döntöttünk, hogy azt a csapatot készítjük fel, amelyben nem a saját, hanem a másik gyereke versenyez” – írja beszámolójába Dimén-Varga László.

A Gimi harmadik csapatának, a FairTradenek a Gimi.ro-n közzétett beszámoló alapján nehezebb dolga volt, mivel az elődöntőben olyan csoportba kerültek, amelybe a győzteseken kívül, Erdély legnevesebb középiskoláinak diákjaival kellett összemérniük a tudásukat, ezért tisztes helytállásukért külön gratuláltak nekik a csapatokat felkészítő tanárok. De ugyanígy kijár a dicséret a Lőrincz Edit által felkészített refis csapatnak is, az EcoSokknak, akik különdíjat nyertek a versenyen.