Élvezd a jó időt, amíg lehet!

Többnyire enyhe időben lesz részünk a következő két hétben, az ország régióinak nagy részében fagypont fölötti nappali hőmérsékleti értékekkel; enyhe csapadékra szinte mindennap számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 14-e és 27-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben fokozatosan felmelegszik az idő a következő napokban, hétvégére a nappali csúcsértékek átlaga eléri a 10 Celsius-fokot, éjszaka 1-3 fok lesz. Jövő héttől pedig fokozatos lehűlés várható egészen 23-áig, amikor a nappali csúcshőmérséklet nem haladja meg a 4-6 fokot, éjszaka pedig mínusz 6 Celsius-fokig hűl a levegő.

A hegyekben a nappali csúcsértékek átlaga mínusz 4 és 2 Celsius-fok, a minimumoké mínusz 9 és mínusz 3 fok között változik majd. Csapadék szinte mindennap valószínű, jelentősebb mennyiségben február 17-én és február 21-én.

Udvarhelyen és környékén a hétfői 6 fokról egészen 11 fokig melegszik az idő szombatig, felhők és csapadék csütörtöktől várható eső, havaseső formájában a weather.com adatai szerint.