Elvették a jogsiját a Hargita megyei szenátornak

Nem adott elsőbbséget egy rendőrségi és tűzoltósági konvojnak.
Fotó: www.facebook.com/pg/TanczosBarna

Harminc napra bevonták Tánczos Barna, Hargita megyei szenátor jogosítványát azt követően, hogy pénteken nem adott elsőbbséget egy csíkszeredai körforgalomban a szabályosan közlekedő, küldetésben lévő rendőr- és tűzoltóautókból álló konvojnak.

Az 580 lejes bírság mellett figyelmeztetésben is részesült, mivel az igazoltatás során nem tudta felmutatni a jogosítványát – írja az Agerpres.

Gyorsan hajtott tesztelni

Nem ez az egyetlen közlekedési kihágása a szenátornak az utóbbi időben. Két hete, március 14-én, pénteken gyorshajtásért büntették meg, 81 km/h-val haladt Oltszem bejáratánál.

A román sajtó szerint azt hazudta, hogy koronavírusos, ezért siet Bukarestbe. A rendőrség azonban felhívta a közegészségügyi hatóságot, és megtudták, hogy nem is végezte el a tesztet.Tánczos következő héten, szerdán azt mondta a digi24 kérdésére, hogy azon a pénteken valóban koronavírus-tesztre igyekezett a parlamentbe, ahol letesztelték a képviselőket és szenátorokat, mert egy nappal korábban egyiküknél beigazolódott a fertőzés. Szerinte az egy felelősségteljes gesztus volt a részéről a rendőr iránt, hogy ne menjen egy méternél közelebb. Kifizette a büntetést, ezzel részéről az ügy le van zárva – mondta.