Eltűnt szenterzsébeti férfit keresnek

Kóré Levente négy éve nem ad életjelet magáról. De valaki olvassa a neki szánt üzeneteket.
Fotó: Kóré Attila

Január 28-án arról értesítette egy székelyszenterzsébeti férfi a Hargita megyei rendőrfőkapitányságot, hogy négy éve nincs tudomása testvéréről, aki önként távozott külföldi munkára. Úgy tudják, Csehországba ment dolgozni a 38 éves Kóré Levente, aki azóta nem vette fel a kapcsolatot családjával – tájékoztat honlapján a Hargita megyei rendőrség.

A székelyszenterzsébeti férfit az országban eltűntként tartják számon, intézkedéseket tesznek felkutatására itthon, de Csehországban is. A rendőrség szerint a férfi 1,78 méter magassággal rendelkezik, távozásakor rövidre nyírt fekete haja volt.

Felvettük a kapcsolatot a keresett férfi testvérével, Kóré Attilával, aki kétségbeesésében kereste fel a napokban a hatóságokat. Elmondása szerint négy éve jött haza testvére a szlovák állampolgárságú feleségével, akkor látták utoljára. Miután a lejárt személyazonossági igazolványát kicseréltette, Csehországba távoztak, még két hétig tartották a kapcsolatot Facebook messengeren keresztül, de utána nem adott életjelet magáról.

–  2018 végén posztolt utoljára a közösségi oldalán, azóta csak azt látjuk, hogy elolvassa valaki az üzeneteket, de soha nem ír vissza. Nem szeretnénk rosszra gondolni, de aggódunk érte. Ha valaki információval rendelkezik tartózkodási helyéről, vagy bármit hallott róla, akkor segítsen megkeresni a testvéremet! – kéri Attila az olvasókat.

Amennyiben információkkal rendelkeznek az eltűnt férfivel kapcsolatosan, keressék fel a legközelebbi rendőrőrsöt, vagy tárcsázzák az egységes segélyhívó számot.

Frissítés (február 1.):

Jelentkezett másik testvérénél az eltűntnek hitt férfi, erről itt olvashatsz többet.