Eltűnt személyeket talált meg a rendőrség

Kedden, február 12-én jelentették a hatóságoknak, hogy egy nappal korábban ismeretlen helyre távozott egy 72 éves, Parajd községben élő hölgy. A családtagjai nem tudtak róla, jobbnak látták a rendőrség segítségét kérni, mivel 2019 novemberében előfordult hasonló eset a nénivel, akkor a brassói vonatállomáson találták meg.

A rendőrség elindította az eltűnt személyek keresésével kapcsolatos protokollt: országosan keresni kezdték, és helyben is folytatták a kutatást. A lehetséges útirányok követése közben, két órával a bejelentés után megtalálták a személyt, aki nem tudta elmondani korábbi tartózkodási helyét. Az idős hölgyet sértetlen állapotban találták, családja gondjaira bízták.

Ezen a napon az egységes segélyhívón értesítették a székelykeresztúri rendőrséget arról, hogy egy 17 éves, Újszékely községben élő kiskorú ismeretlen helyre távozott otthonából. A nyomozás alatt a hatóság emberei a kapott információk alapján beazonosították a kiskorú lehetsége tartózkodási helyét. A Maros megyei rendőrséggel együttműködve találták meg az eltűnt személyt egy segesvári 24 éves férfinél, akit barátjának mondott a kiskorú.

A megtalált személy kijelentette, önkéntesen tartózkodott a helyszínen, nem érte bántódás, őt is családja gondjaira bízták 13-án – tájékoztat honlapján a Hargita megyei rendőrség.

A kiemelt fotó csak illusztráció!