Eltűnt falvak emlékére futnak

Futtában fedezik fel a természeti szépségeket, kulturális értékeket.
Fotó: Kozma Szilárd.

Tizenharmadik alkalommal szervezi meg a Feel Good Team a Tihadár emlékfutást november 3-án. Idén restaurálási munkák miatt nem a Jézus Szíve kápolnától indul az esemény, hanem a Márton Áron térről (Patkó). Az emlékfutás apropóját a XVI. században megszűnt Székelyudvarhely melletti falvak megismertetése adja, olyan helyszíneken szaladnak a résztvevők, ahol korábban Gyárosfalva, Szentimrefalva, Dánfalva, Tihadár települések álltak.

Baráti, családias hangulatú eseményre csalogatják a mozogni vágyókat, 14 kilométeres egyéni távval, 3-4 kilométeres családi kihívással várják az érdeklődőket. A családi futamon minimum két főből álló csapatok vehetnek részt, egy 14 éven aluli és egy 18 évnél idősebb felnőtt teljesítheti a kijelölt távot.

Az egyéni táv a Patkóból a Szarkakőig vezet, érinti a Mondó-hegyet, szalagokkal lesz kijelölve. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy az emlékfutás nem verseny jellegű, nem a fizikai teljesítőképességre helyezik a hangsúlyt, hanem a természetben való közös mozgásra, kulturális értékeink megismertetésére.

Ha kedve támadt egyet kimozdulni, akkor vasárnap délelőtt 10 órától iratkozzon fel a futásra a Patkóban. A technikai eligazítás után az egyéni futamok 11 órától, a családok 11 óra 30 perctől indulnak – áll a Feel Good Team közösségi oldalán megosztott eseményben.