Eltévedt egy család a Jézus szíve kilátónál

Kiemelt kép: Hargita megyei csendőrség

A Hargita megyei csendőrség közleménye szerint február 27-én, szombaton 14 óra 15 perckor egy Galac megyei férfi bejelentést tett arról, hogy egy nővel és egy kislánnyal együtt eltévedt, valahol Farkaslaka közelében, miután a Jézus szíve kilátót mentek megnézni.

A visszaúton azonban a köd, a hideg és a sietség miatt, hogy mielőbb visszaérjenek a körülbelül 3 kilométerre hagyott autójukhoz, a rövidebbnek látszó utat választották, ami végül tévesnek bizonyult. Egy pillanatban arra lettek figyelmesek, hogy eltévedtek, és attól tartva, hogy rájuk sötétedik, segítségért fordultak.

A bejelentést követően két csendőr indult a keresésükre, akik a hívás GPS-koordinátáinak köszönhetően, és mert az eltévedt személyek – megfogadva tanácsukat  – nem hagyták el a hívás helyszínét, körülbelül harminc perc alatt, 14 óra 40 perckor meg is találták őket.

A segítséget kérő férfi „csalódottságára”, aki büntetést is vállalt volna az „ostobasága” miatt, a csendőrség nem szabott ki semmit, sőt, a szolgálati autóval vitték vissza őket a saját autójukhoz.  A három eltévedt személy nem szorult orvosi ellátásra.