Elsodort az áradat egy tizennyolc éves fiatalt (frissítve)

Kedden, június 15-én este fél 11 óra körül érkezett a 112-es sürgősségi számra a segélyhívás, miszerint egy 18 éves fiatalember Bikafalván a patakba esett, és elsodorta az áradat. Értesüléseink szerint már este 7 órától nem találták a fiút, ezért kereső csapatokat indítottak a bögözi önkéntes tűzoltók, akik már hiányzó életfunkciókkal találtak rá fiatalemberre a patak közvetlen közelében.

Fotó és címlapkép: Bögözi Pagyvan Tűzoltó Egyesület Facebook-oldala

A segélyhívásra két mentőalakulat, a Hargita Megyei Mentőszolgálat egysége és egy SMURD-alakulat szállt ki, akik megkezdték az újraélesztést, de már nem tudták megmenteni. Az elhunyt fiatalember feltehetően az állatokhoz szeretett volna átjutni a patak túloldalára, amikor egy szerencsétlen pillanatban elsodorta a víz.

A Bögöz községben zajlott áradásról az önkéntes tűzoltók tettek közzé képeket. Az emberélet mellett anyagi kárt is okozott: Bögözben fahidat sodort el, és a község többi falujában is utakat árasztott el, töltött meg hordalékkal a víz.

Frissítés (12 óra 30 perc)

Kardalus Ferenc, a bögözi önkéntes tűzoltócsapat tagja, aki a helyszínen is jelent volt, portálunknak azt nyilatkozta, az elhunyt fiatalember székelydályai születésű volt, és gyakran segítkezett egy bikafalvi idős férfinak az állatai gondozásában.  Utoljára este hét óra körül látta őt egy pásztor, aki a túloldalon volt, de a sűrű bozót miatt szem elől vesztette a fiatalt. A szerencsétlenség feltehetően akkor következhetett be, amikor a fiatalember segíteni szeretett volna a tehenek terelésében, a patak közvetlen közelében megcsúszott és beleesett, a helyzetet pedig nehezítette, hogy az esőzésektől megemelkedett a vízszint, és a fiatal nem tudott úszni.

A keresésére este fél kilenc óra után öt perccel indultak a bögözi önkéntes tűzoltók, mivel ekkor érkezett be a 112-es segélyhívás, melyben az eltűnéséről jelentettek. A keresőcsapat arra a helyre sietett, ahol utoljára látta a szemtanú a fiatalt. Az önkéntes tűzoltó elmondása alapján a szerencsétlenség helyszínén láthatóak voltak a csúszásnyomok, és ettől mintegy 350 méterre találtak rá már hiányzó életfunkciókkal a fiatalemberre. Az önkéntes tűzoltócsapat elkezdte az újraélesztést, ezt követően két mentőalakulat érkezett ki a helyszínre, akik átvették, de a fiatal életét már nem lehetett megmenteni.

Â