Első válogatott meccsén gólt is szerzett Bíró

Bíró Attila, fotó: Magyar Labdarúgó Szövetség

Ötnapos budapesti összetartáson van túl a felnőtt és az U19-es magyar futsal válogatott. A programban két-két Bosznia-Hercegovina, illetve Moldova elleni felkészülési mérkőzés szerepelt, a keretekben egy-egy udvarhelyi játékos.

Bíró Attila nyár óta a ScoreGoal Kecskemét csapatát erősíti, és, miután a román felnőtt válogatottban csak nem hivatalos mérkőzésen lépett pályára, elfogadta a magyar válogatott behívóját. November 15-én, hétfő este bújhatott először magyar címeres mezbe a Székelyudvarhelyi FK volt játékosa.

És ha már ott volt, élt is a lehetőséggel: a félidő derekán, 59 másodpercnyi játék után a 13. labdaérintéséből megszerezte első válogatottbeli gólját, egyúttal pedig a vezetést a magyar gárdának. A bosnyák válogatott a második félidőben fordítani tudott, így 1-2 lett a végeredmény. A mérkőzés teljes egészében visszanézhető, Bíró gólja a videó harminchetedik percében látható.

A bosnyák győzelem miatt volt, amiért visszavágni másnap, amikor már a kezdőben kapott szerepet Bíró, és ezúttal a meccs negyedénél növelte kétgólosra a magyarok előnyét, miután Tatai kihagyhatatlan ziccerbe hozta legurításával. A második meccsén lőtt gólja ide kattintva visszanézhető. Végül 5-2-re győzött a magyar válogatott az Európa-bajnoki résztvevő ellen, Bíró Attila pedig bejátszotta magát a csapatba, mindkét fellépésén erőszakosan, hasznosan, kevés hibával és eredményesen futsalozott.

A korosztályos válogatottban

Vatamaniuc-Bartha Dávid már korábbról alapembernek számít, ezt bizonyította is mindkét mérkőzésen Moldova ellen, szinte a legtöbb időt töltve a pályán csapatából. A Bajnokok Ligájában is gólt szerző fiatal udvarhelyi játékos éretten osztogatta a labdákat, irányította társait és a kapu elé is odaért gólt lőni egy kontra végén. Gólja a meccs alábbi visszajátszásának 28. percében látható.

A két nagyarányú – az első meccset 10-0, a másodikat 9-2-re nyerte Magyarország – győzelem kitűnő önbizalomnövelő volt Frank Tamás tanítványai számára, akik tavasszal Belgrádban játszanak EB-selejtezőt a házigazda szerbek, a franciák és a szlovénok társaságában.