Első útjuk a temetőbe vezetett a csekefalviaknak

Egy álmuk vált valóra vasárnap. Ezzel meg is szűnik a csapat.

Már a nagypályás bajnokságba sem akartak benevezni a csekefalviak a 2018-2019-es idényben, miután csapatvezetőjük, Fekete Domokos (Fiúka) tavaly nyáron tragikus körülmények közt elhunyt. Fiúka közel húsz éven keresztül volt a csapat lelke, ő tartotta egyben őket, leküzdött minden akadályt, hogy a csapat minden évben szerepelhessen a körzeti bajnokságban.

„Megszűnhet a Barcelona, megszűnhet a Real Madrid, de a CsCsCs (Csekefalvi Csipet Csapat) soha nem szűnik meg” – hangoztatta többször is.

Halálával mégis a megszűnés szélére került az együttes,

ám arra gondolva, hogy egykori vezetőjük azt akarná, hogy minden a régi kerékvágásban menjen, a csapat tagjai úgy döntöttek, hogy folytatják. Több helyről is kaptak ígéretet arra, hogy támogatni fogják a csapat működését, de ezek az ígéretek üres szavaknak bizonyultak. Végül a játékosok saját zsebükből tartották fenn azt.

Jelenleg az 5. Liga Udvarhely körzeti csoportjában a hetedik helyen állnak, őszi mérlegük hat győzelem, ugyanennyi vereség, illetve egy döntetlen.

A hétvégén rendezett teremtornára a szervezők kérésére neveztek be, annak ellenére, hogy tudták, szűkös kerettel rendelkeznek. Helyüket át akarták adni a székelykeresztúri csapatnak, ám a szervezők ezt nem fogadták el.

Úgy vágtak neki a csoportmérkőzéseknek, hogy olyan játékost is pályára küldtek két találkozón, akinek nem volt játékjoga. Ezt nem is tagadják. Végül hét mérkőzést megnyerve hódították el a bajnoki címet.

„Csekefalva a mai nap történelmet írt!

Az elején még úgy volt, hogy nem is nevezünk, utána átadjuk a helyünket, és végül nagy meglepetésre meg is nyertük!

1990 óta irányította néhai Fekete Domokos a Csekefalvi Fortuna focicsapatát, de a mai napon lett volna legbüszkébb fiaira, mert a mai nap megnyerték az Udvarhely körzeti focicsapatok teremtornáját, ami szerintem minden csapatvezető álma, vagyis ma egy álom vált valóra számomra, egy álmot váltottak valóra nekem játékosaim, barátaim, fivéreim! Nagyon büszke vagyok rátok és nagyon szépen köszönöm nektek, hogy megadtátok ezt az érzést nekem. Nagyon sajnálom, hogy drága jó vezetőnk, Fiúka ezt nem élhette meg, áldott jó ember volt, aki a sokat küzdött és a legjobbat érdemelte volna.

Ezt a győzelmet a csapat Neked ajánlja! Ugyanakkor köszönöm minden szurkolónknak és segítőnknek, aki kitartott mellettünk! Szép volt fiúk és ami a legfontosabb, SZERETET volt!” – írja a közösségi oldalán Somorai Soma János, a csekefalviak ügyintézője, edzője, jelenlegi mindenese.

„Vasárnap valóra vált a mi és a volt csapatvezetőnk álma” – nyilatkozta portálunknak Murvai István, a csekefalviak hétvégi gólkirálya.

A győzelmet követően a csapat első útja a csekefalvi temetőbe vezetett, ahol néhai csapatvezetőjük, Fiúka sírján elhelyezték az első helyért járó érmet.

Itt a vége?

„Nagyon nehéz helyzetbe került a csapat Fiúka halálát követően. Az iránta való tiszteletből döntöttünk úgy, hogy folytatjuk még egy évet. Nem volt könnyű, mert sehonnan nem kaptunk támogatást. A játékosok és én a saját pénzünkből vittük végig az őszi szezont.

A körzetis teremtornára nevezni sem akartunk, de a szervezők kérésére mégis bevállaltuk azt. A torna kezdetekor létszámban sem voltunk meg. Szerencsére az utolsó pillanatokban sikerült összegyűlnünk és megjelennünk a mérkőzéseken. Az pedig eszünkbe sem jutott, hogy megnyerhetjük azt. Végül ez sikerült, valóra vált egy olyan álmunk, ami minden körzetis csapatnak az. Csak azt sajnálom, hogy Fiúka ezt nem élhette meg.

A torna után az első utunk a sírjához vezetett, átadtuk neki az érmet. Elbeszélgettünk vele is, egymással is” – mesélte el portálunknak Somorai.

A sírnál közösen arról döntöttek, hogy nem folytatják. Nagyon valószínű, hogy Csekefalva nem lesz ott a nagypályás focibajnokság tavaszi kezdésénél.