Előkészítőbe készültök?

Hamarosan lehet előkészítő osztályba iratni a gyereket, emlékeztetnek az RMDSZ összefoglalójában, amiben összegyűjtötték az ezzel kapcsolatos fontos tudnivalókat.

Azokat a gyerekeket lehet már iratni, akik augusztus 31-ig betölti a hatodik életévüket. Azok esetében, akik később, szeptember 1. és december 31. között lesznek szülinaposak, a beiratkozáshoz szükség van az óvoda igazolására. Abban az esetben, ha a gyerek nem járt óvodába, akkor a Megyei/Bukaresti Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközpont (CJRAE) ajánlására

A gyereket vagy a körzeti vagy az azon kívüli iskolába lehet iratni. Előző esetben a gyereket automatikusan felveszik, amint jóváhagyják a beiratkozási kérvényét, utóbbiban a gyerek kizárólag a szabadon maradt helyeket töltheti be, esetenként az általános, vagy az adott iskola által megszabott szelekciós szempontoknak megfelelően.

Iratkozni abban a tanintézményben kell, ahová a szülő be szeretné iratni a gyereket.

A beiratkozási kérvényt helyben vagy online is ki lehet tölteni, hitelesíttetni a helyszínen kell, ami azt jelenti, hogy a szülő aláírásával igazolja, hogy a kérvényben szereplő adatokat ellenőrizte és megfelelnek a valóságnak.

Mi kell még?

Milyen kritériumokat vesznek figyelembe a beiratkozás során?

Általános kritériumok:

Speciális kritériumok

Az iratkozás első szakasza április 11. ás május 14. között lesz, a második szakasz pedig május 31. és június 7. között.

A beiratkozott gyerekek névsorát és a szabad helyek számát első körben május 29-én teszik közzé az oktatási intézményekben és az megyei tanfelügyelőségek honlapján, a második szakaszban pedig június 21-én az oktatási intézményekben.