Előbb az autó, később a kiegyezés borult

Székelyszentléleknél történt baleset október 27-én, szerdán délután 17 óra körül, számolt be a Hargita megyei rendőrség.

Fotó: Pall Piroska (Facebook)

A baleset helyszínéről egy fényképet is feltöltöttek a Facebook-ra, kérésünkre Gheorghe Filip szóvivő megerősítette, hogy nem egy másik szerencsétlenségről készülhetett. A bizonytalanságot az keltette, hogy egy órával később töltötték fel a fotót, illetve a rendőrségi leírásban úgy szerepelt: az ütközés a két országút találkozásánál, a malomfalvi letérőnél történt, miközben a képen a Farkaslaka felőli településtábla látszik.

A jelentés szerint egy Felsőboldogfalva községbeli, 44 éves sofőr Farkaslaka irányából hajtott bele egy előtte haladó autóba, amelyet egy 25 éves Farkaslaka községbeli fiatal vezetett, amikor éppen megállt, hogy irányt változtasson. A baleset a nem megfelelő követési távolság miatt volt elkerülhetetlen.

Gheorghe Filip elmondása szerint a felek előbb kiegyeztek, mert csak anyagi kárt észleltek, viszont utólag a vétlen sofőr sérülést jelentett a kórházban, ezért gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indul eljárás a vétkes ellen. Egyikük sem volt ittas állapotban, közölték.