Elmarad a nemzetközi teqball torna

Fotó: Nemzeközi Teqball Szövetség Facebook oldala

Lemondták a szervezők a koronavírus okozta vészhelyzet miatt a március 14-15-re tervezett Székelyudvarhely Challenger Cup versenyt.

Ilyés Szabolcs főszervezőtől megtudtuk, nem számítottak ugyan ezer főre, de a kisebb rendezvények is engedélykötelesek. A teqball torna idejére tervezett lábtenisz-bajnokság lehet, hogy nem marad el, amennyiben engedélyt kapnak a megszervezésére.

„Nálunk az a legfőbb probléma, hogy hat idegen országból jött volna huszonnégy versenyző. Egyeztettünk a Nemzetközi Teqball Szövetséggel és mivel a város is lefújta a rendezvényeit, nem is kockáztattunk. Márciusban a lengyelországi, a szaúd-arábiai, és a lisszaboni versenyek is le lettek fújva” – mondta el megkeresésünkre a Góbék Teqball Team elnöke.

Ilyéstől megtudtuk, értesítették a résztvevő játékosokat, és hozzátette, csak halasztják a versenyt, nyáron pótolhatják, de erről még nem esett szó a szervezők között.

Ami a többi sporteseményt illeti,

március 10-én, kedden 18 órától sorra kerülő FK Székelyudvarhely-Dévai Autobergamo mérkőzést korlátozások nélkül szervezik meg, megkapták erre az engedélyt, tudtuk meg a klub Facebook-oldaláról. Hétvégén a román kupa négyesdöntőjét is megszervezik Csíkban, valószínűleg korlátozásokkal, de erről később döntenek.

A hétvégi megyei és körzeti mérkőzések sem maradnak el, de zárt kapukkal tartják egészen március végéig. A mérkőzéseken klubonként 30 fő vehet részt, ebbe a stábtagok, és a játékosok tartoznak, ezen felül ott lehetnek a hivatalos személyek a szövetség részéről, a bírók, a biztonságiak és a tudósítók – számol be róla a megyei szövetség hivatalos oldalán. Ha egy csapat szeretné, hogy szurkolók előtt játsszon, engedélyt kell kérnie a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóságtól.

László Béla a Vasas Femina elnöke tájékoztatott, hogy hétvégén, március 15-én 11 órától nem marad el a mérkőzésük a ligautolsó konstancaiak ellen, jelen pillanatban még várnak az engedélyre, hogy ott lehessenek a nézők a lelátón.