Ellenőrizd az étkezési utalványod érvényességét!

Nem mindenki tudja, hogy az étkezési utalványoknak van lejárati határideje, és csak azon évben érvényesek, amelyben ki lettek állítva, kivéve azokat, amelyeket november 1. és december 31. között bocsátottak ki, ezeket a következő év december 31-ig lehet felhasználni. Ha az utalványokat nem költik el a érvényességi időn belül, akkor a kibocsátó visszavonja azokat.

Továbbá az összes értékpapír, tehát az étkezési utalványok is, csak Románia területén használhatók fel, az érvényességi időn belül, és csak azokra a javakra és szolgáltatásokra, amelyekre ki lettek állítva, áll a avocatnet.ro oldalon.

Van még egy érvényességi idő, amit figyelembe kell venni. Ez az elektronikus támogatás, azaz a kártya érvényessége. Hasonlóan a bankkártyákhoz, az étkezési utalvány kártyájáról származó összegeket sem nem lehet felhasználni az érvényesség lejárta után.

Azok a cégek, amelyek az étkezési utalványok kibocsátásával foglalkoznak, legtöbbször az év végére e-maileket küldenek, amelyek emlékeztetik az embereket ezekre a szabályokra, és hangsúlyozzák, hogy miután a kártyán lévő összegek lejárnak, azokat már nem lehet felhasználni.

Augusztus 1-jétől az étkezési utalvány maximális értéke 35 lej, a korábbi 30 lej helyett, illetve 2024. január 1-jétől egy étkezési utalvány névértéke nem haladhatja meg a 40 lej összeget.

A kiemelt kép illusztráció