Elköltözik három szavazóközpont Udvarhelyen

Az önkormányzati választások alkalmával három szavazókörzet lakói új helyszínen fognak szavazni, közölte a városháza.

A 35-ös körzet, amely korábban a Bányai János iskolában volt, a Marin Preda Líceumba költözik. Ehhez tartoznak a Cserehát, Kis Gergely, Domb, Imecs László, Kuvar, Csere, Éltetőkút, Keskeny, Berde Mózes, Tulipán, Vásárhelyi Gergely, Soó Rezső utcák, valamint a Mária és az Árpád tér lakói.

A 42-es körzet, amely korábban a Kriza János Szeretetotthon épületében volt, a Villanytelepi Napköziotthonban (17. szám) lesz. Ide várják a Villanytelep, Vásártér 1–13., 4–10., Sport, Bethlen Gábor 1–49. és 2–72., Tábor 2–62., Ady Endre 1–9., 2–18., Szarkakő, Kornis Ferenc 25–45. és 30–38., Mihály udvar, Szűcs udvar, Fehér bejárat, Függetlenség sugárút 31–33. szám alatt lakó választókat.

Az 55-ös körzet központja a bethlenfalvi kultúrotthonból a Kipi-Kopi Napköziotthonba (Termés utca 1. szám) költözik. Ide mehetnek szavazni a Bethlenfalvi út 53–263. és 84–326., a Strand, Ösvény, Fecske, Lomb, Termés, Akácfa, Bükkfa, Mikes Kelemen, Kőbánya, Gyümölcsfa, Kadicsfalvi, Rét, Átjáró, Gát, Fenyő, Török Ferenc, Reményik Sándor utca, Gutenberg tér lakói.

Az első esetben a csereháti lakók kérték, hogy közelebbi szavazóközpontot hozzanak létre, a másik két esetben pedig nem felelt meg a biztonsági előírásoknak az eredeti épület – mondta el Zörgő Noémi, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője.