Elkezdték a kézfertőtlenítő adagolók felszerelését a lépcsőházakba

Kép forrása: a városháza Facebook-oldala

A polgármesteri hivatal műszaki osztályának munkatársai április 8-án elkezdték a kézfertőtlenítő adagolók felszerelését a város összes lépcsőházának bejáratához, áll a városháza csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

Kérésünkre Zörgő Noémi sajtószóvivő elmondta, hogy a katonai rendelet értelmében a város biztosítja a szert, ez az utántöltésre is vonatkozik. Vélhetően a lakószövetségeknek és a tömbházfelelősöknek lesz majd szerepük az utántöltésben, hiszen ők látják a leghamarabb, hogy hol milyen ütemben fogy a szer. De a folyamat pontos egyeztetése a húsvéti ünnep után történik majd meg.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 10-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!