Elkészült a női labdarúgók rájátszásának menetrendje

Fotó: GÁL ELŐD

Kisorsolta az elsőosztályú női labdarúgó bajnokság tavaszi menetrendjét a Román Labdarúgó Szövetség hétfőn, január 16-án Bukarestben. A bajnokság felső- és alsóházi rájátszással folytatódik, a 11 fordulós alapszakasz tabellájának első hat helyét elfoglaló hat együttes a bajnoki címért, a mezőny hátsó fele a kiesés elkerüléséért küzd március 4-től kezdődően.

A székelyudvarhelyi Vasas Feminának már a Galac ellen megnyert kilencedik fordulóban eldőlt, hogy ott lesznek a felsőházi rájátszást érő első hat hely valamelyikén, így az utolsó két, kőkemény fordulóban – a bajnokság első két helyezettjével, a Temesvári Polival és a Kolozsvári Olimpiával játszottak – hátradőlhettek Mitri Ritáék.

Teóéknak az utolsó fordulóban viszonylag kevés alkalommal sikerült bevenni a Vasas kapuját

A tizedik fordulóban 8–2 arányban kaptak ki Kolozsváron, majd a tizenegyedikben a listavezető Temesvártól csak 3–0 arányú vereséget szenvedtek, ami azért különösen nagy szó, mert Teo Meluță és csapata 11 forduló alatt 75 alkalommal vette be ellenfelei kapuját, átlagosan tehát majdnem 7 gólt szereztek meccsenként, miközben továbbra sem kaptak egyetlen gólt sem.

Sok kétség nem fér ahhoz, hogy a kolozsváriak, vagy a temesváriak lesznek az idei kiírás győztesei, a Vasasnak inkább a negyedik hely megszerzése lehet a reális célkitűzés, hiszen a hatodik helyről kezdik meg a rájátszást, de az ötödik helyen álló Banat Girls, és a negyediket elfoglaló FK Csíkszereda „lőtávolságon belül” vannak, 1 illetve 2 ponttal előzik meg az udvarhelyieket.

Az alapszakasz végeredménye:

Március 4-én, a rájátszás első fordulójában máris nagy lépést tehet Székely János együttese, hogy elmozduljon a hatodik helyről, ugyanis a Banat Girls ellen kezdenek idegenben. Március 19-én az első hazai mérkőzése következik a Vasanak, a Kolozsvári Olimpiát fogadják. A bajnokság május utolsó hétvégéjén zárul.