Elkerüli Udvarhelyt a rossz idő?

Elsőfokú (sárga jelzésű) viharriasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 15 megyéjére, köztük Hargita megyére is, írja az Agerpres.

A meteorológusok szerint kedden 13 órától este 23 óráig a Keleti-Kárpátok vidékén, helyenként a Déli-Kárpátokban és Muntenia északi részében időszakosan felerősödik a légköri instabilitás, viharokra kell számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja helyenként a 25-45 litert négyzetméterenként.

A riasztás Buzău, Dâmboviţa, Prahova és Kovászna megyében, illetve Argeş, Bákó, Beszterce-Naszód, Brassó, Hargita, Máramaros, Maros, Neamţ, Suceava, Vâlcea és Vrancea megye egyes részein érvényes. Légköri instabilitásra helyenként az ország többi részében is lehet számítani a nap folyamán, de kis kiterjedésű területeken, tájékoztat még az ANM.

Az ISU Harghita közlése szerint jégesőre, zivatarokra is kell számítani a megyében, a Beszterce folyó vízgyűjtője mentén pedig árvízveszélyt jeleztek.

A weather.com portál adatai szerint Székelyudvarhelyt elkerülik a viharok, egész hétre, sőt, jövő hétre is meleg, száraz időt jósolnak a hétvégéig 30 fokot megközelítő, vasárnaptól azt meghaladó hőmérsékleti értékekkel.