Elkapták a szilveszteri rongálókat (frissítve)

Fotó: Magyari Tímea

Kiderült, kik a felelősek a parkban kiállított 20 kép szilveszterkor történt megrongálásáért, ahol helyi és nemzetközi szerzők képeit állították ki, közölte január 11-én a Hargita megyei rendőrség.

A körülbelül 5000 lejes kárt okozó rongálást január 3-án jelentették, az elkövetőket január 10-én sikerült azonosítania az állami rendőrségnek: két székelyudvarhelyi kiskorúról van szó, egy 14 meg egy 16 évesről. Az azonosításban a térfigyelő kamerák felvételei is segítségükre voltak, erősítette meg kérdésünkre Robert Costan helyettes szóvivő.

A két fiatal jelenleg szabadlábon van, rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják az eljárást ellenük, olvasható még a közleményben. Az esetről korábban itt írtunk.

Frissítés (13 óra 40 perc)

A környéken lévő térfigyelő kamerák felvételei alapján hat, az esethez köthető fiatalt azonosítottak, akik közül ketten beismerték, hogy ők rongálták meg a kiállított képeket, ugyanakkor vállalták az okozott kár megtérítését – közölte Facebook-oldalán a helyi rendőrség, amely a térfigyelő rendszer hasznossága mellett a szülők megelőző szerepére is felhívta a figyelmet.

„(…) fontos a szülők odafigyelése, és hogy megértessék gyermekeikkel a hasonló, céltalan rongálások szigorú következményeit. Ezért arra kérjük a szülőket, hogy figyeljenek oda gyermekeikre, és tudatosítsák bennük környezetük óvásának jelentőségét, mások munkájának tiszteletben tartását és megbecsülését” – írták.