Elismeri tettét Pethő Attila

Nem történt lényegi előrelépés a május 2-ai tárgyaláson a Madarasi Hargitán januárban történt erőszakos cselekmények ügyében, újabb halasztást rendelt el a bíróság, viszont elhangzott egy fontos kijelentés: a vádlott elismeri tettét.

A védőügyvéd ugyanis erre, a jó magatartására és a joggyakorlatra hivatkozva kérte a hatósági felügyelet megszüntetését. A bírónő ekkor megjegyezte, hogy a vádlott nem tartotta be maradéktalanul az előírt programot, nem jelent meg április 22-én a rendőrségen, ezért felmerült az előzetes letartóztatás visszaállítása.

A védelem a húsvéti ünnepre való tekintettel kérte az elnézést, és felhívta a bírónőt figyelmét arra, hogy másnap teljesítette kötelességét. Az ügyésznő szerint sem volt rosszhiszemű a mulasztás, ezért nem ragaszkodott a szigorításhoz, viszont kérte a hatósági felügyelet fenntartását.

Az újabb halasztást kifejezetten a hiányzó sértett fél kérése miatt kellett elrendelni, ugyanis magyar-román tolmácsot igényeltek, ráadásul a tárgyalás reggelén látta először a bírónő ezt a kérelmet. – Talán elfelejtettek románul időközben? – kérdezte csípősen, azonban sem a védőügyvéd, sem az ügyésznő nem ellenezték a kérést, mert a törvény szerint joguk van anyanyelvükön kifejezni magukat.

Május 9-e a következő dátum, addig kinevezik a tolmácsot, rendelte el a bírónő, majd berekesztette a tárgyalást.