Eligazolt Udvarhelyről a teremfocisok edző-jatékosa

Mánya befocizta magát a szurkolók szívébe.
Archív fotó.

Az öt éve alakult SG Kecskemét Futsal honlapján jelentette be a maksai származású játékos szerződtetését. Mánya Szabolcs éveken át volt az Futsal Klub Székelyudvarhely kulcsjátékosa, az elmúlt évben edző-játékosként volt a csapatnál. Romániai karrierje során egy kupát és szuperkupát nyert a Dévai Autobergamoval, két ezüst és egy bronz a szerzeménye a Sepsi Futsal csapatával, míg az udvarhelyi együttessel egy ezüstöt és egy bronzot ért el.

A tárgyalások során nagyon megtetszett az a jövőkép, amit dr. Vercz Tamás ügyvezető elnök ismertetett, ezért döntöttem, hogy az SG Kecskemét Futsalhoz igazolok. Úgy gondolom, hogy a magyar bajnokság sok kihívást tartogat számomra, szeretném itt is letenni a névjegyem. Alig várom már, hogy megismerkedhessek a csapat többi tagjával, és hogy elkezdjük az alapozást a következő idényre” – nyilatkozta a scoregoal.hu-nak Mánya.

A kecskeméti alakulat egy éve jutott fel az élvonalba. A koronavírus-járvány miatt a bajnokság csonkára sikerült. A ,,hirös” város együttese az alsóházi rájátszásban szerepelt, ahol mindössze két találkozót rendeztek. Egy döntetlennel és egy vereséggel az utolsó helyen zárt a csapat.

Nehéz szívvel, barátságban válok meg Székelyudvarhelytől, a csapattól. A szerződésem itt lejárt, Kecskemétről kaptam ajánlatot. Ezt közöltem is az FK vezetőségével. Szerették volna, hogy maradjak, de mint mondták, nem vehetik fel a versenyt azzal az ajánlattal, amit kaptam. Ezt megértették, sok sikert kívántunk egymásnak, és barátsággal búcsúztunk egymástól.” – mondta el portálunknak a játékos.

Mánya július 20-án kezdi meg a felkészülést új csapatánál. A magyarországi pontvadászat a tervek szerint zárt kapus mérkőzésekkel augusztus végén kezdődik.