Elhúzott a rendőrök elől, volt is oka rá

A járőröző rendőrök figyeltek fel május 1-én, éjfél után fél órával arra a Bethlen utcán közlekedő autóra, amelynek sofőrje kezdetben jelezte megállási szándékát, de a rendőrautó előtt hirtelen beletaposott és Fenyéd felé folytatta az útját.

A rendőrség követni kezdte az autót, üzembe helyezve fény- és hangjelzéseit először a 13/A jelzésű nemzeti úton, majd a 138 jelzésű megyei úton Zetelaka felé. Itt az üldözött személygépkocsi letért volna egy mellékútra, amikor elcsípték az őt üldöző járőrök.

Mivel a járművezetőnek nem volt sem személyi igazolványa, sem jogosítványa, a rendőrség adatbázisaiban ellenőrizték, így azonosították a 25 éves Siménfalva községbeli férfit. Az igazoltatás során észrevették, hogy fáradt és nyilvánvaló kifejezési nehézségei vannak, ezért alkoholszondával is tesztelték, amely 1,15 milligramm/literes alkoholkoncentrációt mutatott leheletében.

Az illetőt a székelyudvarhelyi kórházba vitték, ahol biológiai mintákat vettek tőle a vérében található alkoholkoncentráció meghatározása érdekében.