Elhúzódnak még az útjavítások

Dolgoznak a Bethlenfalvi úton, de már az időjárás sem kedvez annyira.
A szerző fotója.

Nem csoda, hogy forgalmi dugókra és akadályokra panaszkodnak a sofőrök az udvarhelyi utakon, hiszen a városháza – jó szokásához híven – különösebb tájékoztatás nélkül fogott neki újabb közúti javításoknak, és a megkésett karbantartási munkálatokat az időjárás is megnehezíti. Fülöp-Székely István műszaki igazgatót kérdeztük, hogy mire számíthatnak az udvarhelyiek.

Bármi legyen, befejezzük, hogy járható legyen a Bethlenfalvi út. Egy része már megvan, az időjárástól függően a jövő hét elejéig, közepéig reméljük, hogy meglesz – ígérte az igazgató, aki tisztázni szeretné, hogy nem teljes felújításról van szó, ez csak karbantartás, „hogy az ember ne harapja el a nyelvét”.

Szintbe hozzák a kanálistetőket, kimarják a terelő úttal való kereszteződést, hogy a víz kerüljön vissza a szegélykő mellé, „ne priccolják le az embereket a járdán” – magyarázta.

Miután végeztek Bethlenfalván, tervben van még belső telkek, parkolók, járdák aszfaltozása a Bethlen-negyedben, az Emlékezés Parkja körül, de ez már mind az időjárástól függ, különben elmarad jövőre. A köves utcákban lehet még javításra számítani, mint például: Keresztvápa, Keskeny, Köveshágó stb. utcákban.

Az igazgató még hozzátette, hogy a téli időszakra amúgy hideg aszfaltot biztosítanak, hogy legyen mivel betömni a fagy okozta gödröket, a „kisebb-nagyobb intervenciókat” tudják ellátni vele.