Elhunyt Nagy Eszter matematikatanár

A Benedek Elek Pedagógiai Líceum volt aligazgatója hirtelen távozott az élők sorából.

A sokak által kedvelt pedagógus kevéssel születésnapja után, 2019. január 13-án hunyt el szívinfarktus következtében.

Nagy Eszter 1963. január 10-én született Máréfalván, háromgyermekes család legkisebb gyermekeként. A középiskolát a mai Tamási Áron Gimnáziumban végezte. Felsőfokú végzettséget a brassói egyetem matematika karán szerzett 1986-ban. Ezután Szatmár megyébe helyezték ki, Avasfelsőfaluba.

A rendszerváltást követően, 1990-ben sikerült hazajönnie, szeptember 1-jétől a Benedek Elek Tanítóképző, majd Pedagógiai Líceum tanára volt egészen haláláig, és néhány évig a református kollégiumban is tanított. Családot alapított, két fia született, éveken át gondozta szeretettel beteg férjét.

2013-2016 között Bálint Mihály igazgató mellett a tanítóképző aligazgatója volt. Önzetlenségéről és segítőkészségéről tanúskodik, hogy a címzetes aligazgatói tisztség 2015-ös megszüntetése után ingyen elvégezte az aligazgatói feladatokat, és később is segített az iskola vezetőségének. Rengeteget képezte magát, több helyi és nemzetközi továbbképzőn részt vett, diákjait lelkiismeretesen felkészítette az érettségire, sikeresen vizsgáztak. Módszertanos tanárként tanítójelölteknek adta át a matematikatanítás fortélyait – tudtuk meg Popa Gabriella igazgatótól.

Kollégái és diákjai nagyon szerették, mindenkivel kedves volt. Az osztálya, a XI. B hétfőn reggel tortával várta, hogy köszöntsék születésnapja alkalmából. Lesújtotta őket a tragikus hír – mondta megrendülten az iskolaigazgató.

Nem volt hűtlen szülőfalujához, a Kőlik egyesület tagjaként aktívan tevékenykedett, a kézműves táborok önkéntes munkatársa volt 18 éven át. Szeretettel felpártolta rászorulókat, segített azokon, akiknek tanulási nehézségeik voltak. Mélyen elkötelezett keresztény életet élt – tudatta portálunkkal a család részéről nővére, Szallós-Kis Judit.

Nagy Eszter tanárnőt január 16-án, szerdán 14 órakor helyezik örök nyugalomra a Szent Miklós-hegyi római katolikus temetőben.