Elhunyt a Szentegyháza közelében történt baleset egyik áldozata

Április 10-én reggel elhunyt a keddi Szentegyháza közelében történt baleset egyik áldozata, erősítette meg portálunknak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sajtószóvivője, Donovál Zoltán.

Az Erdélyi Református Egyházkerület közleménye szerint az áldozat Bíró István, a Madéfalvi Református Missziói Egyházközség lelkipásztora. A kórháztól kapott információk szerint a 40 éves férfit többször újra kellett éleszteni, súlyos koponyasérüléseket és mellkasi sérüléseket szenvedett, állapota kritikus volt, intubálásra szorult, az intenzív osztályra szállították.

Rajta kívül még három személy szállítottak kórházba, tudtuk meg a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szóvivőjévől. Közülök kettő csíkszéki lelkipásztor volt, írják a Erdélyi Református Egyházkerület Facebookján. Az egyik, 47 éves csíkszeredai férfi felületes sérüléseket szenvedett, mellkasi zúzódások, térdzúzódás miatt szállították kórházba. Miután kivizsgálták és ellátták a sérüléseit, hazamehetett, de további orvosi ellenőrzésre szorul. A másik, 60 éves férfi súlyos hasi és mellkasi sérüléseket szenvedett, megműtötték, őt az intenzív osztályon ápolják, az állapota stabil, számolt be Donovál. A harmadik a másik autó sofőrje, egy 33 éves, Maros megyei férfi. Ő koponyasérülést, mellkasi és csípőzúzódásokat szenvedett, miután a kórházban ellátták, hazamehetett.

Bíró István Marosvásárhelyen született 1983. december 22-én. A Protestáns Teológiai Intézet elvégzése után gyakornok lelkipásztorként szolgált a marosvásárhelyi Kövesdombi Református Egyházközségeben, majd 2014-től a Csíkszeredai Református Egyházközség beosztott lelkipásztora volt. 2016 óta a Madéfalvi Református Missziói Egyházközség lelkipásztora.

2015. július 8-án, a Székelyudvarhelyen tartott egyházkerületi közgyűlésen szentelték lelkipásztorrá. A Protestáns Teológiai Intézet elvégzése előtt a Babeș-Bolyai Tudományegyeten Református Tanárképző és Zeneművészeti Karon végzett valláspedagógia szakon.