Elhunyt a Pro TV tulajdonosa

Elhunyt az 57 éves milliárdos, cseh Petr Kellner, a Pro Tv tulajdonosa, aki öt társával együtt helikopter-balesetet szenvedett szombaton kora este – jelentette hétfőn a The New York Times és Kellner pénzügyi csoportja.

Az alaszkai helikopter-balesetben hat személy volt érintett, öt ember elhunyt, egy súlyosan megsérült. A New York Times szerint a helikopter utasai – köztük Petr Kellner és egy 50 éves, szintén cseh állampolgár – síelni voltak az érintetlen alaszkai természetben, ami a milliomosok adrenalinos sportjának számít. Az Eurocopter AS50 típusú gépet azonban Butte város közelében katasztrófa érte, az okok egyelőre ismeretlenek – közölte az amerikai szövetségi légügyi hatóság.

A cseh milliárdos halálát hétfőn Jitka Tkadlecová, az elhunyt üzletember tulajdonában lévő PPF pénzügyi befektető csoport szóvivője is megerősítette. Közölte, Kellner temetésére szűk családi körben kerül sor, mivel „míg szakmai élete hihetetlen munkabírással és alkotókedvvel volt tele, magánélete csak a családjáé és gyermekeié volt.”

Petr Kellner, a Forbes magazin szerint a leggazdagabb cseh, a PPF Group pénzügyi befektető csoport, a Home Credit csoport, a cseh Nova és a szlovák Markíza televízió, valamint a Pro TV többségi tulajdonosának magánvagyonát a Forbes magazin tavaly év végén 293 milliárd koronára (11,2 milliárd euróra) becsülte. 

A PPF tavaly vette meg a Central European Media Entreprises (CME) csoportot, amelynek az említett televíziós társaságok mellett egyebek között további televíziók, az O2 mobilszolgáltató, az Air Bank és a Skoda Transportation Services is tagja. A CME aktívumainak értéke a cseh sajtó szerint 48, 6 milliárd euró.

MTI
Kemelt kép: smartradio.ro