Elhunyt a balesetet szenvedett rendőrnő

Már nem ébredt fel a kómából az a fiatal rendőrnő, akit október 28-án baleset ért Szentegyháza határában, a szelterszi egyenesben. Autója előbb egy lóval, majd egy fával ütközött, és eleve súlyos állapotban került kórházba, miután a mentősök a helyszínen újraélesztették, mert leállt a szíve, majd műtéten is átesett.

A bejelentést egy nem hivatalos rendőrségi Facebook-oldalon tették közzé, a bejegyzés szerzőjeként a nő férjét tüntették fel. A november 4-én késő este közzétett információk szerint aznap délelőtt 10.20-kor állt le az áldozat szíve. Ezt Kiss Edit, a csíkszeredai sürgősségi kórház sajtóreferense is megerősítette.

Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő korábbi tájékoztatása szerint a nő a Hargita megyei rendőrség munkatársa volt, a szentegyházi alakulathoz tartozott, de a balesetkor nem volt szolgálatban és saját kocsiját vezette. Az úttestre tévedt ló gazdája ellen eljárást indítottak gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt, amit a halál beálltával emberölésre minősítenek át.

A kiemelt kép a szentegyházi tűzoltóságtól származik.