Elhalasztják az Electric Castle fesztivált

Idén nem találkozunk Bonchidán, fotó: archív

A közelgő időszakra bejelentett korlátozások miatt nincs olyan valós forgatókönyv, amely lehetővé tenné a fesztivál 2021-ben történő megrendezését – írják az Electric Castle szervezői május 17-én, hétfőn közzétett Facebook-bejegyzésükben, így a fesztivál nyolcadik kiadását 2022. július 13. és 17. között szervezik meg.

A döntést azzal is indokolják, hogy a járványhelyzet ingadozása az előadók turnéinak folyamatos átütemezésével jár, ebben a helyzetben nagy erőfeszítés lenne az esemény megszervezése. Azt azonban bejegyzésükben megerősítik, hogy a három bejelentett headlinerrel sikerült megegyezniük a 2022-es fesztiválon való fellépésben, így remélhetőleg a Twenty One Pilots, Gorillaz, és a Deftones ott lesz Bonchidán jövőre. „Aligha tudjuk elképzelni, milyen fantasztikus lesz újból kinyitni a kapukat és találkozni mindenkivel egy ilyen hosszú és fájdalmas távollét után” – írják.

Azt is megjegyzik, hogy minden már megvásárolt jegy érvényes a következő évi fesztiválra, de visszatérítési lehetőségük is lesz a bérlettulajdonosoknak, erről hamarosan további információkat közölnek.