Elhalasztják a Fishing on Orfűt

A Magyarországon is kialakult járványügyi helyzet súlyosságát látva, a fesztiválok közül elsőként a Fishing on Orfű szervezői léptek és halasztva, új időpontra hirdették meg az évek óta teltházas rendezvényt: 2020. augusztus 26. és 29. között rendezik meg.

A veszélyhelyzet kihirdetéséig a Fishing jegyei rekordgyorsasággal fogytak. A fesztiválra immár hagyományosan március elejére az összes bérlet elkelt, a pénteki és szombati napokra már napijegyet sem lehetett kapni. A jegyvásárlást jelenleg leállították, a tervek szerint júniusban indítják újra azt. A több, mint 150 fellépővel sikerült egyezségre jutni, így csak minimális változtatásokkal, de augusztus utolsó hétvégéjén megrendezésre kerül a fesztivál!

Ekkor biztos sokan lesznek szállás nélkül, ugyanis a sátorhelyek száma korlátozott, az orfűi és környékbeli szálláshelyek általában már előző évben le vannak foglalva a fesztivál idejére, és ezek augusztus végén sem szoktak kongani az ürességtől. De nem könnyű elérni azt, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon.

Akinek nem lesz megfelelő az új időpont,

az természetesen visszaválthatja majd a jegyét – májusban lesz lehetőség majd mind a jegyek visszaváltására, mind a napijegyek esetleges cseréjére, szóval minden jegyvásárló méltányos eljárásban fog részesülni! – ígérik a szervezők.

„Teljes szívvel reméljük, hogy a korlátozások hamarosan feloldásra kerülnek és augusztus végén már biztonságban összejöhetünk Orfűn. Mi ebben hiszünk, így készülünk, szóval legyetek kedvesek ti is újratervezni velünk a nyár végére, ha tehetitek!  És persze nagyon reméljük, hogy jól vagytok ezekben a kihívásokkal teli időkben! Legyetek kedvesek továbbra is betartani az egészségügyi előírásokat – és akkor tényleg már csak egy picivel kell többet várni az idei Fishingre, mint ahogy megszokhattuk!” – írják.

Ja, és amíg nem lehet koncertekre járni, böngésszétek A nagy Fishing-archívumot, ahol több, mint 800 orfűi koncert nézhető vissza. Igazi csemegék erre az otthonülős ínséges időkre….

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 10-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!