Elhagyta a baleset helyszínét, s a kocsit is elvitte onnan

fotó: illusztráció | archív

Hivatalból eljárást kezdeményezett augusztus 11-én, szerdán a székelyudvarhelyi rendőrség egy homoródkarácsonyfalvi fiatal ellen, aki felborult a kocsijával, és a két utasa megsérült. Bűnügyi nyomozást indítottak a baleset elhagyása, és annak nyomainak eltüntetése, illetve nem szándékos testi sértés miatt.

Mi történhetett?

A rendőrségi közlemény szerint hétfő este, augusztus 9-én 23.50-kor egy karácsonyfalvi 24 éves fiatal, miközben a 132-es megyei úton Homoródalmásról Karácsonyfalva fele haladt, elvesztette az irányítást a jármű fölött, elhagyta az úttestet, és felborult az út jobb oldalán.

A balesetben egy 21 és egy 17 éves fiatal sérüléseket szerzett, mindketten az autó utasai voltak. Másnap délelőtt mindketten jelentkeztek a székelyudvarhelyi kórház sürgősségi osztályán, és próbálták eltitkolni, hogy közlekedési balesetben sérültek meg, de nem sikerült.

Az autóvezető is elhagyta a baleset helyszínét a rendőrség értesítése nélkül, sőt a baleset körülményeit is megváltoztatta: elszállította a kocsit, amit később a hatóságok megtaláltak.